IT-talent vinden in het buitenland | Applisquare

Vergeet outsourcing

"We benoemen de teamleden die we in Kosovo rekruteren voor Belgische ondernemingen niet graag met de term outsourcing. Want je kan wel degelijk rekenen op vaste eigen medewerkers die langdurig aansluiten bij jouw IT-team – vanop afstand. Je staat ook rechtstreeks met hen in contact."

Vanessa Alaj, co-founder Applisquare

IT-talenten uit Kosovo

  • hoogopgeleid en gemotiveerd
  • gescreend door Applisquare
  • getalenteerd, gedreven, Engelstalig
  • werken op lange termijn voor jouw bedrijf
  • uitwisseling Kosovo-België is absoluut mogelijk
  • administratieve ondersteuning door Applisquare

IT-talenten in het buitenland

De realiteit is: voor sommige projecten is het nodige IT-talent in België simpelweg niet voorhanden. Er studeren onvoldoende IT’ers af om te voldoen aan de steeds groter wordende vraag.

Richt je als bedrijf de zoektocht naar ICT-medewerkers in het buitenland, dan bots je op tal van obstakels. Buitenlandse rekruteringskantoren, taalbarrières, anonieme IT-teams ergens ver weg, en zo kunnen we nog even doorgaan.

Applisquare richtte daarom een zusterbedrijf in Kosovo op

We rekruteren er getalenteerde IT’ers die bij je bedrijf passen. Ze werken vanop afstand mee aan de groei van je bedrijf.

Wij regelen ter plaatse het papierwerk, een kantoorruimte en alles wat nodig is om je Kosovaarse medewerker(s) een vlotte opstart te bezorgen.

Niet outsourcen,
wel medewerkers voor de lange termijn

Applisquare staat ook bij buitenlandse rekruteringen garant voor een echte match op vlak van technische skills, motivatie en persoonlijkheid.

We noemen het dan ook niet outsourcen, want je kan als Belgische werkgever wel degelijk rekenen op een langdurige medewerker.

quote

Long term partnership

What I appreciate most about Applisquare is how they care about the long term partnership of their candidates and their customers, not looking for a short term win but for a longer term fit that would benefit both parties.

Carlos Rabadan, EU Delivery Lead Engineering

Getalenteerd & gemotiveerd

De culturele en taalafstand met Kosovo overbruggen we moeiteloos, want zaakvoerster Vanessa Alaj is de taal machtig. “Met een Belgische moeder en Kosovaarse vader ben ik geknipt om de brug te slaan tussen beide werelden,” vertelt Vanessa.

"De Kosovaarse IT-community is erg getalenteerd en gemotiveerd om hard te werken. Regelmatig brengen onze klanten, Belgische werkgevers, er een bezoek. En de Kosovaarse teams zakken soms af naar België voor opleidingen of teambuildings. Wij ondersteunen de administratie van dit soort zaken, ook na aanwerving."

Zelf rekruteren = kwaliteit bieden

Wij rekruteren in Kosovo zélf IT-talenten op maat van Belgische bedrijven. We hanteren dezelfde kwaliteitseisen en doorlopen dezelfde aanwervingsprocedure. We gaan ook gemiddeld een keer per maand naar daar.

Als IT Lead of CIO ga je, net zoals met elke andere potentiële medewerker, in gesprek met een door ons gescreende kandidaat uit Kosovo – wat perfect via videocall kan. Daarna neem je een overwogen beslissing.

Contacteer Vanessa voor meer informatie.

quote

Selectie, interview en opvolging

We doen sinds 2022 met grote tevredenheid beroep op de buitenlandse diensten van AppliSquare. Selectie, interviews en opvolging verlopen steeds naar wens waardoor we ons team in Kosovo verder kunnen uitbreiden. Een aanrader voor elke organisatie die wil groeien!

Bart Claeys, Founder Apvine

Dankzij Applisquare én gemotiveerde IT-talenten in Kosovo realiseer jij je vooropgestelde groei

Benieuwd of dit voor jou ook kan? Concrete vragen?

Contacteer Vanessa