+32 478 810 832 | +32 477 793 594

#

AppliSquare Kosovo
Waarom outsourcing? 

Gezien de schaarste op de arbeidsmarkt aan goede IT-profielen en de daling van het aantal ITstudenten in België, gaan steeds meer bedrijven op zoek naar een oplossing in het buitenland.

Voordelen van outsourcing zijn:


  • Het vinden van de juiste kandidaten binnen een aanvaardbare tijdspanne.  
  • Technische profielen met ervaring die op afstand kunnen werken aan business applicaties.
  • Continue opvolging van de uitgevoerde technische taken zowel ter plaatse als van op afstand.  
  • Professionele begeleiding tijdens het proces alsook opvolging van de samenwerking gedurende het hele project, door een partner die u vertrouwt.


Waarom Kosovo?

Als half Kosovaarse, wil Vanessa Alaj twee culturen samenbrengen en een succesvolle samenwerking tussen hen bewerkstelligen.

Niet enkel Vanessa’s roots, maar ook haar drijfveer om klanten verder te helpen zonder enige uitdaging uit de weg te gaan, hebben ervoor gezorgd dat AppliSquare een brug zal slaan tussen België en Kosovo. Bovendien is deze beslissing gesteund op grondig marktonderzoek.

Kosovo is gevestigd in het zuiden van Europa, ligt op slechts 3 uren vliegen van België en bevindt zich in dezelfde tijdzone. Het land is kandidaat om deel uit te maken van de Europese Unie en hervormde daarom reeds het juridisch systeem, zodat het volledig compatibel is met de wetgeving van de EU. Alle wetten werden ook opgemaakt in het Engels, de tweede officiële landstaal.

Kosovo kent sinds de onafhankelijkheid in 2008 een sterke groei van de economie. Duitse en Amerikaanse bedrijven zijn alvast overtuigd van de expertise van de Kosovaren op gebied van ‘mobile development’.

De euro als officiële valuta, hun lage belastingen en handelsovereenkomst met de EU en VS maken het eens zo aantrekkelijk om zaken te doen met dit Europese land.

Zo biedt Amerika financiële steun aan de ICT-sector in Kosovo. Deze steun heeft het aantal Kosovaarse IT studenten (bachelors en masters) verdubbelt sinds 2008. De stabiliteit en werkzekerheid in deze sector is een extra troef.

Niet enkel Amerika, maar ook de Kosovaarse regering bevordert de ICT-sector door een gunstige wetgeving en omkadering te bieden.


Waarom AppliSquare Kosovo?

Het succes van AppliSquare ligt voornamelijk bij onze persoonlijke aanpak en focus op business applicatie profielen binnen de KMO-markt. Wij hebben als doel om samen met de klant en kandidaat een partnership op te bouwen op lange termijn, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ook in tijden wanneer de zoektocht naar de juiste profielen steeds moeilijker wordt, kiezen wij ervoor om een oplossing te zoeken voor de klant. Out-of-the box denken is hierbij een must.

Vanessa Alaj is met haar Kosovaarse roots de perfecte tussenpersoon om ervoor te zorgen dat de taalbarrière en een andere cultuur niet in de weg staan van een optimale samenwerking. Daarnaast beschikt ze over meer dan 10 jaar ervaring als rekruteringsconsulente met een specialisatie in technische profielen. Naast een technische en persoonlijke screening, worden de kandidaten ook steeds getest op hun niveau van het Engels.