+32 478 810 832 | +32 477 793 594

#

IT Manager

Deerlijk

Voor een productiebedrijf te Deerlijk zijn we op zoek naar een IT Manager. De huidige IT Manager gaat in 2023 op pensioen, daarom wil men graag nu reeds vervanging zoeken. De IT manager komt terecht in een groeiend familiebedrijf dat 90 werknemers telt. Hij/zij zal verantwoordelijk zijn voor de verschillende IT projecten waaronder de implementatie van een nieuw ERP systeem.

Functie:

Als IT-manager ben je verantwoordelijk voor de diverse IT projecten (zowel software als hardware). De focus zal wel op software liggen.

Binnen het bedrijf ben je de enige medewerker die bezig is met IT, maar je stuurt wel externe partners aan. De functie is dus heel hands-on.

Het bedrijf staat aan de start van de implementatie van het nieuw ERP systeem.  Als IT verantwoordelijke begeleid je dit project: je maakt de analyses, geeft de requirements door aan de externe implementatie partner en stuurt die partner aan gedurende het hele project. Je documenteert alles en je bewaakt het project. Je zorgt er ook voor dat de andere systemen geïntegreerd worden met het nieuwe ERP systeem.

Het nieuwe ERP pakket impliceert ook een volledig nieuwe rapporteringsomgeving. Je luistert naar de noden van de business en maakt de nodige rapporten aan in Excel (adhv een SQL Server database). Op termijn wil de firma ook PowerBI gebruiken voor de rapportering.

Eens het ERP systeem live is (planning begin 2023), ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en de optimalisaties. Waar nodig kan je blijven beroep doen op de externe partner.

Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de server, het netwerk, het beheer van Office 365, SQL Database,… Opnieuw, wat te complex wordt geef je door aan de externe partners.

Je staat in nauw contact met de directie, het bedrijf draagt IT op handen en ziet het als een investering voor hun verdere groei. Je draagt bij tot de keuze van nieuwe systemen, je geeft advies over elke te nemen investering en je blijft zelf ook uitkijken naar nieuwe technologieën. 

Je zorgt ervoor dat de users de systemen op een juiste manier gebruiken (oa via goede documentatie) en organiseert de nodige opleidingen.

Je staat in voor de user support (20% van je tijd). Dit kunnen zowel vragen zijn op software vlak (ERP, Office365, SharePoint,…) als op hardware vlak (Linux server, installatie printer, security, kapotte pc,…). Het is zeker niet de bedoeling dat je alles kan, de zaken die je niet zelf kan oplossen geef je door aan de externe partners.

Naast het nieuwe ERP project, heeft de firma ook andere projecten op de planning: een nieuwe server, een nieuw MES systeem, PowerBI implementatie, opzet klantenportaal, IOT,…

Profiel:

Minimum 7 jaar werkervaring in IT, ervaring met het uitvoeren en leiden van IT projecten. Je beschikt over een brede IT kennis.

Je beschikt over goede analytische vaardigheden, je kan snel bedrijfsprocessen in kaart brengen en noden vertalen naar een goede IT oplossing.

Je hebt een goede kennis van SQL Server (of andere database) en de opzet van management rapportering.

Je bent communicatief, hands-on, je hebt graag voeling met het bedrijf en de medewerkers.

Je bent flexibel en hulpvaardig. Je bent bereid een dringende oproep aan te nemen buiten je werkuren.

Je spreekt vlot Nederlands en kan je plan trekken in het Engels.

Technische Skills:

SQLServer

 

Aanbod:

Een aantrekkelijk salaris met firmawagen en andere extralegale voordelen.

Een interne job in West-Vlaanderen bij een groeiende KMO.

Familiale sfeer, professioneel geleid bedrijf met heel geëngageerde en trouwe werknemers.

Een functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng.

Open collegiale werk omgeving, no nonsens.

Interesse? Stuur uw cv naar charlotte@applisquare.be

 

Solliciteer

Ik ga akoord met het Privacy Beleid

Terug