+32 478 810 832 | +32 477 793 594

#

WMS/MES Verantwoordelijke

Kortrijk

Voor een productiebedrijf regio Kortrijk zijn we op zoek naar een MES/WMS verantwoordelijke. De groep telt ongeveer 3000 medewerkers en heeft verschillende productie sites wereldwijd. Innovatie is voor hen van primair belang, dit uit zich zowel in hun innovatieve producten alsook in hun Industrie 4.0 omgeving en sterk gedigitaliseerde werkomgeving. Ze verdelen hun producten wereldwijd,  dit resulteert in een mooie omzet en een heel sterke groei.

De bedrijvengroep gaat starten met een volledig nieuwe MES en WMS implementatie (het software pakket moet nog gekozen worden). De link tussen het WMS/MES systeem en hun ERP systeem (MS Dynamics AX) is cruciaal.

Een heel projectmatige job vol uitdaging binnen een bedrijf die IT en verdere digitalisatie heel hoog in het vaandel draagt.

De WMS/MES verantwoordelijke zal zowel operationeel werk (analyses) als project management taken uitvoeren.

Functie:

-Je analyseert de bedrijfsprocessen en verdiept je binnen de productie en logistieke processen van het bedrijf.  Hiervoor sta je in nauw contact met de verschillende afdelingen binnen de groep (productie, logistiek, technische dienst, IT). Je zorgt ervoor dat er een MES/WMS systeem geïmplementeerd wordt dat voldoet aan de noden van de business.

-Je doet de projectopvolging voor de implementatie en go-live van het nieuwe MES/WMS-systeem. Je begeleidt de overgang van het oude systeem naar het nieuwe, zodat er voor eventuele problemen een geschikte oplossing gevonden wordt.

-Je durft ook bepaalde processen in vraag te stellen, hiervoor ga je regelmatig gesprekken aan met de gebruikers. Je optimaliseert de processen waar mogelijk, en voert deze optimalisaties ook door binnen het WMS/MES systeem.

-Je wordt het internationale aanspreekpunt voor wat MES/WMS betreft binnen de groep. Je zorgt voor de roll-out in de verschillende Europese vestigingen.

-Op vandaag is er nog geen MES/WMS team intern, je stuurt dus externe consultants aan. Maar op termijn zullen er ook intern mensen in je team komen die je zal moeten aansturen.

 

Profiel:

-Je hebt ervaring binnen MES en/of WMS als business analist, als implementatie consultant of als automation engineer. Of je hebt ervaring met logistieke en/of productie software.

-Je hebt ervaring in procesautomatisatie of in het digitaliseren van operationele activiteiten.

-Je hebt ervaring met software implementaties, vooral binnen analyses, maar liefst ook al enige ervaring binnen project management ervan.

-Je spreekt vlot Nederlands en Engels.

-U bent een teamplayer, communicatief, gedreven, flexibel en leergierig.

-Je bent bereid om je te verplaatsen naar andere Europese vestigingen (gemiddeld 10% van je tijd).

 

 

 

Technische Skills:

MES

WMS

Aanbod:

Een interne job in Kortrijk bij een internationaal productiebedrijf.

Een job met ruime doorgroeimogelijkheden: het uitbouwen van een eigen team binnen MES/WMS. Volledig nieuwe implementatie en roll-out over diverse vestigingen heen.

100% projectmatig werk.

Het bedrijf biedt een competitief salaris met extra legale voordelen en een bedrijfswagen (te kiezen via cafetariaplan).

Flexibele werkuren en 38 dagen vakantie. 

Interesse? Stuur je cv naar charlotte@applisquare.be

Solliciteer

Ik ga akoord met het Privacy Beleid

Terug